Heeft u te maken met een storing in uw cv-ketel in Gent? Dan stroomt er geen warm water meer uit de kraan. Een warme douche nemen behoort in dat geval niet langer tot de mogelijkheden. U kunt uw woning echter ook niet meer verwarmen. Reden genoeg dus om een storing in uw ketel zo snel mogelijk te verhelpen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen weten namelijk niet wat zij moeten doen bij een storing in hun cv-ketel. Wij vertellen u hier precies wat u in dat geval moet doen.

Blijf zelf van het apparaat af


Indien uw ketel niet meer werkt, wilt u dit probleem zo snel mogelijk verhelpen. Veel inwoners van Gent proberen eerst zelf de klus te klaren. Dit kan door de stekker van de ketel uit het stopcontact te trekken. Ook kunt u de ketel resetten. Heeft dit geen effect? Blijf dan verder van uw ketel af. Wanneer u toch zelf aan de slag gaat, verergert u het probleem waarschijnlijk alleen maar.

 

Schakel een loodgieter in


Blijft de storing aanwezig? Dan doet u er goed aan een loodgieter in te schakelen. Een cv-ketel heeft namelijk geen geheimen voor een loodgieter. Hij inspecteert het apparaat eerst uitvoerig. Hierdoor achterhaalt hij het probleem binnen de kortste keren. Zodra hij de oorzaak gevonden heeft, gaat hij hier direct mee aan de slag. De kans is zodoende groot dat de loodgieter uw ketel binnen de kortste keren weer aan de praat heeft.

Koop niet direct een nieuwe ketel


Sommige mensen gaan direct op zoek naar een nieuwe cv-ketel wanneer de huidige ketel niet meer werkt. Dit kan natuurlijk, maar vaak is dit niet direct nodig. Indien er sprake is van een storing, kan deze namelijk nog weer verholpen worden. Laat daarom altijd eerst een loodgieter langskomen voordat u besluit een nieuwe ketel te kopen. Slaagt een loodgieter er niet in de storing te verhelpen? Dan zit er helaas niets anders op dan een nieuwe cv-ketel kopen.