In een groot deel van de nieuwbouwwoningen wordt tegenwoordig vloerverwarming aangelegd. Dit gebeurt doorgaans alleen op de begane grond en soms ook nog in de badkamer. Ben je van plan om jouw woning van binnen te verbouwen? Dan overweeg je mogelijk ook om over te stappen op vloerverwarming. Er zijn echter veel mensen die twijfelen of dit wel zo verstandig is. Twijfel je ook nog? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je hier namelijk of je wel of niet moet kiezen voor vloerverwarming.

Ideaal voor koukleumen

Heb je het vaak koud? Dan is vloerverwarming ideaal. Door dit verwarmingssysteem warmen jouw voeten namelijk snel op. Dit zorgt ervoor dat je lichaam ook sneller warm wordt. Bovendien stijgt de warme lucht op vanaf de vloer. Hierdoor wordt een ruimte egaal verwarmd. In het geval van radiatoren is dit niet het geval. Rondom een radiator is het vaak warm, maar verder van een radiator af is het weer een stuk kouder.

Minder stof in de lucht

Een ander groot voordeel van vloerverwarming is dat er geen sprake is van luchtcirculatie. Dit is bij radiatoren wel het geval. Wat er zo erg is aan luchtcirculatie? De stofdeeltjes die zich hierdoor verplaatsen. De lucht beweegt zich namelijk constant voort door zo’n ruimte, waardoor er telkens ook stof in de lucht hangt. Er hangt dus aanzienlijk minder stof in de lucht wanneer je kiest voor vloerverwarming. Dit is met name ideaal voor mensen die astma hebben.

Zijn er ook nog nadelen?

Vloerverwarming heeft ook zeker een aantal nadelen. Het grootste nadeel is waarschijnlijk de prijs. Het aanleggen van de installatie voor vloerverwarming is namelijk niet goedkoop. Daarbij komt dat het bewerkelijk is om vloerverwarming aan te leggen in een bestaande woning. In een nieuwbouwwoning worden de leidingen onder de vloer gelegd, maar in een bestaande woning is dit lastig. De leidingen moeten hierdoor in de vloer gefreesd worden en dat kost flink wat tijd. Bovendien ligt jouw woning hierdoor een aantal dagen behoorlijk overhoop.

Laat een reactie achter