Verstopping in Gent

Heeft u last van een nare rioolgeur in huis of stromen de toiletten in de woning over? Dan is het zeer waarschijnlijk dat uw riolering verstopt zit. Verstoppingen kunnen niet alleen door gebruik van de riolering veroorzaakt worden. In sommige gevallen zijn wortels van bomen of planten die door de riolering groeien de boosdoener. In elk geval is het fijn om de oorzaak snel te achterhalen en uw verstopping in Gent te verhelpen.

Verstopping in Gent verhelpen

VerstoppingVoordat de verstopping in uw woning verholpen kan worden, is het belangrijk om de oorzaak van de verstopping te achterhalen. Ons team doet dit met opsporingsapparatuur waardoor de verstopping vaak gevonden wordt, zonder uw muren of vloeren te beschadigen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uw rioleringssysteem te controleren met een camera. Als de verstopping is gevonden kan er een plan gemaakt worden om de verstopping te verhelpen. Onze vakmannen maken dit plan met uw woning in het achterhoofd en proberen zo min mogelijk schade aan te richten tijdens het oplossen van uw verstopping.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is echter beter dan genezen en u kunt een aantal dingen doen om verstoppingen in uw riolering te voorkomen. Gebruik allereerst een filter in zeefje in de gootsteen van de keuken en bijkeuken. Zo voorkomt u dat etensresten in de riolering terecht komen en voorkomt u de ophoping van etensresten in de sifon. Gebruik om dezelfde reden een filter in het doucheputje om haren op te vangen. De meeste douches zijn voorzien van een filter, maar controleer regelmatig of de kwaliteit hiervan. Beperk het toiletpapier gebruik in het toilet, voor zover dat kan of kies voor snel oplosbaar toiletpapier. Gooi bovendien geen frituurolie door de gootsteen, want frituurvet hard uit in de leidingen. Dit kan verstoppingen veroorzaken. Is er dan toch een verstopping? Gebruik dan een ontstopper en spoel de sifons om.

Buitenshuis kunt u ook maatregelen nemen om verstoppingen te verhelpen. Plaats bijvoorbeeld een bladvanger over uw regenpijp om te voorkomen dat kleine blaadjes in de afvoer ophopen. Maak de goten bovendien regelmatig schoon en overweeg om uw riolering preventief door te laten spuiten. Met een preventieve reiniging van uw riolering voorkomt u dat kleine verstoppingen veranderen in grote verstoppingen. Bent u op zoek naar een partner die direct uw verstopping in Gent kan verhelpen? Neem dan nu contact met ons op en maak een afspraak.

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

Scherp geprijsd
Allround loodgieters
Ervaren vakmannen
24/24 bereikbaar

Neem contact op

Wilt u direct hulp van een loodgieter in Gent of omliggende plaatsen? Bel Loodgieterij De Smet! U kunt bij ons terecht voor diverse klussen, ook bij spoed.

Call Now Button