Het inschakelen van een loodgieter is vaak niet goedkoop. Maar wanneer u een verstopping in uw badkamer heeft, moet deze toch verholpen worden. Het is echter niet noodzakelijk om dit door een loodgieter te laten doen. Er zijn namelijk een aantal manieren waarop u zelf een verstopte afvoer in uw badkamer kunt ontstoppen.

Makkelijke methode

Heeft u thuis een ontstopper? Dan is de kans groot dat u zelf in staat bent een verstopping te verhelpen. Wanneer de afvoer van uw douche verstopt zit, plaatst u de ontstopper over het afvoerputje. Vervolgens pompt u een paar keer alvorens u de ontstopper met kracht van de afvoer trekt. Stroomt het water weer goed weg? Dan hoeft u ook geen loodgieter in te schakelen.

Ontstoppingsveer in plaats van loodgieter

In veel bouwmarkten is tegenwoordig een ontstoppingsveer te koop. Dit is een lange veer die u de afvoer in kunt drukken. Deze veer is uitermate geschikt voor het verhelpen van een verstopping in een afvoer met veel bochten. Op deze manier kunt u een verstopping voorkomen zonder er een loodgieter bij te halen.

Hulp van loodgieter

Heeft u geen ontstopper of ontstoppingsveer thuis? Of lukt het u niet om de ontstopping hiermee te verhelpen? Dan kunt u alsnog een loodgieter inschakelen. Een loodgieter verhelpt de verstopping voor u binnen no-time. Daarnaast kan hij u enkele tips geven om uw afvoer goed schoon te houden en zo toekomstige verstoppingen te voorkomen.

Laat een reactie achter