Laat uw riool ontstoppen in Gent

Een verstopping in het riool is vervelend en moet snel opgelost worden om grotere problemen te voorkomen. Laat uw riool ontstoppen in Gent of kies voor een preventieve reiniging van uw rioleringssysteem om problemen in de toekomst te voorkomen. Dit is bijvoorbeeld verstandig als u een beginnende verstopping opmerkt. Hoe u dat precies doet en wat u kunt doen bij een verstopping in de riolering van uw woning, ontdekt u hier.

Riool ontstoppen in Gent

Als uw riool verstopt zit dan is het allereerst belangrijk om de oorzaak en de plek van de verstopping op te sporen. Bekijk hierbij of de verstopping in uw woning zit of in de riolering buiten de woning. Als de verstopping zich buiten uw woning bevindt dan neemt u contact op met de gemeente om de verstopping te verhelpen.

Heeft u echter een verstopping in uw huisriolering dan kunt u proberen om de verstopping zelf te verhelpen, maar als u daar geen zin of tijd voor heeft dan staan onze vakmannen graag voor u klaar. Tip: om reparatiekosten achteraf te voorkomen kunt u het beste direct kiezen voor het inschakelen van een betrouwbare loodgieter. De loodgieter kan de verstopping namelijk opsporen zonder uw muren of vloer te beschadigen.

Verstopping opsporen en verhelpen

Afhankelijk van waar de verstopping zich bevindt en hoe deze is ontstaan wordt er een plan gemaakt om de verstopping te verhelpen. Merkt u dat het water lastig wegloopt in de douche, dan zijn losse haren hoogstwaarschijnlijk de boosdoener, maar als de verstopping lager in de woning voorkomt dan kunnen toiletpapier, vet en etensresten de oorzaak zijn. Probeer de oorzaak van een verstopping altijd te voorkomen, want voorkomen is beter dan genezen!

Spoel bijvoorbeeld geen vet door de riolering, beperkt het gebruik van toiletpapier en spoel het doucheputje na met heet water om ophoping van zeepresten te voorkomen. Zorg er ook voor dat u de sifons in uw woning regelmatig omspoelt om ophopingen in de sifons te voorkomen. Heeft u onverhoopt toch last van een verstopping in uw rioleringssysteem? Dan kunnen onze vakmannen de verstopping snel en effectief opsporen en verhelpen.

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

Scherp geprijsd
Allround loodgieters
Ervaren vakmannen
24/24 bereikbaar

Neem contact op

Wilt u direct hulp van een loodgieter in Gent of omliggende plaatsen? Bel Loodgieterij De Smet! U kunt bij ons terecht voor diverse klussen, ook bij spoed.

Call Now Button