Zo belangrijk als de regengoten onder uw dakbedekking zijn, zo belangrijk is ook een goede afvoer op uw balkon. Wanneer u het balkon niet van een degelijke afvoer zou voorzien, zou u op termijn te maken kunnen krijgen met waterschade. Het hemelwater blijft in dit geval op het balkon staan, waardoor het in een houten vlonder, een betonnen bodem of bijvoorbeeld het steen van uw woning kan trekken. De waterschade die hierbij ontstaat, is vaak bijzonder lastig te herstellen!

 

Niet alleen het gebruik van een afvoer op het balkon is belangrijk. Ook dient u de afvoer regelmatig te onderhouden! Zorg bijvoorbeeld voor een bladvanger over de afvoer, om te voorkomen dat deze verstopt raakt.

 

Verschillende soorten afvoersystemen voor balkons

Balkons kunnen van verschillende soorten afvoersystemen worden voorzien. Het is van verschillende aspecten afhankelijk, welk type afvoersysteem het beste bij uw balkon past. U zou bijvoorbeeld voor een gat in het balkon kunnen zorgen, waarlangs het water naar uw tuin onder het balkon wordt afgevoerd. Dit werkt echter niet, wanneer er onder uw balkon een tweede balkon zit. In dit geval is een uitgebreider afvoerstelsel noodzakelijk voor de afvoer van het hemelwater.

 

Persoonlijk advies van ervaren loodgieters

Het plaatsen van een afvoer is vaak nauwelijks zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een afvoer, die op het bestaande afvoerstelsel van uw woning moet worden aangesloten. Om die reden kan de hulp van onze loodgieters wenselijk zijn. Wij kunnen u vooraf van advies voorzien over de mogelijkheden die u heeft. Samen zoeken we naar de meest geschikte oplossing om het hemelwater af te voeren, waarna we deze oplossing direct voor u kunnen aanleggen. Zo is de kans op een vervelende waterschade aan uw balkon of woning voortaan minimaal! Wat voor afvoersysteem past het beste bij uw balkon?

Laat een reactie achter