Lekkages in Gent

Naast verstoppingen en storingen in bijvoorbeeld uw CV ketel of andere technische apparaten, vormen lekkages een van de grootste ergernissen voor huishoudens. Niet alleen is een lekkage vaak maar moeizaam of niet te herstellen, omdat de bron in veel gevallen moeilijk te traceren is, ook zorgt waterschade voor bijvoorbeeld rottende plekken in het houtwerk van uw dak. Iets wat u vanzelfsprekend wilt voorkomen! Voor het verhelpen van lekkages in Gent staan onze loodgieters klaar. Het traceren van de bron van een lekkage is voor ons vaak vrij eenvoudig, door onze jarenlange ervaring in het vak. We kunnen u daarbij direct helpen met het verhelpen ervan door een tijdelijke of structurele oplossing te bieden, afhankelijk van de aard van een lekkage.

Soms zal een tijdelijke oplossing noodzakelijk zijn, omdat er bijvoorbeeld een onderdeel van uw technische apparaat niet op voorraad is. Denk aan de afvoer van een vaatwasser of wasmachine.

Lekkages verhelpen in Gent

LekkagesHet verhelpen van een lekkage in Gent begint vanzelfsprekend bij het vinden van de bron van een lekkage. Dit kan zich tussen uw dakbedekking en dak bevinden, maar ook rond de afvoer van apparatuur als de wasmachine, droger of afwasmachine. Op basis van de bron van een lekkage zullen onze loodgieters zoeken naar een geschikte oplossing, door bijvoorbeeld een onderdeel te vervangen of een deel af te dichten met een rubberen ringetje. Zo loopt u geen verdere waterschade op!

De waterschade die u al wel opgelopen heeft kunnen we voor u proberen te herstellen.

Mogelijke gevaren bij lekkages

Lekkages kunnen zowel voor uw woning, als voor uw gezondheid een gevaar vormen. Het is om die reden belangrijk om lekkages in een vroeg stadium te laten verhelpen door onze loodgieters in Gent. Als gevolg van de lekkages zal er vocht uit leidingen sijpelen. Het vocht trekt vervolgens in uw woning, waar het voor verschillende vormen van schade kan zorgen. Denk bijvoorbeeld aan vocht, wat in uw houten vloer getrokken is. Hier zal het vocht voor houtrot zorgen. Datzelfde geldt voor vocht wat via een lekkage in uw kozijnen trekt. Een andere vorm van schade als gevolg van lekkages is de ontwikkeling van vochtplekken op muren en plafonds.

Gevaren van vochtplekken als gevolg van lekkages

Hier wordt ook het gevaar van lekkages voor uw eigen gezondheid zichtbaar. Op deze vochtplekken kunnen schimmels groeien. Zelfs zonder de schimmels aan te raken, kunt u hiermee in aanraking komen. Er zullen namelijk altijd schimmelsporen in de lucht hangen. Daar komt bij, dat de vochtplekken voor een verhoogde luchtvochtigheid in huis zorgen. U meet dit met een zogenaamde hygrometer. De verhoogde luchtvochtigheid kan benauwdheid tot gevolg hebben, evenals dat astmatische en reumatische klachten versterkt kunnen worden. Reden genoeg om de lekkages in een vroeg stadium aan te laten pakken door een loodgieter.

Tip: plaats vochtvreters in huis om de luchtvochtigheid te verlagen. Op deze manier verkleint u de kans op een verergering van uw reumatische en astmatische klachten. Een vochtvreter kunt u bij een supermarkt of bouwwinkel kopen. Zorg dat de vochtvreters regelmatig geleegd worden, zodat u ze een langere tijd kunt blijven gebruiken.

Waarom kiest u ons?

Vakkundig onderhoud

Bij ons kunt u terecht voor onderhoud aan bijvoorbeeld uw CV Ketel of leidingwerk.

Lekkages snel verholpen

Heeft u last van een lekkage? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij komen direct langs!

Deskundige loodgieter

Wij hebben alleen gecertificeerde loodgieters met jarenlange ervaring in dienst.

Bel ons nu!