Niets is vervelender dan wanneer u een lekkage in uw huis ontdekt. Een lekkage opsporen is vaak lastiger dan het lijkt. De bron van uw lekkage bevindt zich vaak op een andere plek dan waar u zichtbare schade heeft. Er bestaat een breed scala aan lekdetectie methoden, die met een geweldig resultaat inzetbaar zijn. Daardoor bent u er zeker van, dat de bron van uw lekkage nauwkeurig en snel wordt gevonden. In deze blog leest u meer over de verschillende manieren waarop er een lek in uw huis opgespoord kan worden!

Schade beperken

Wanneer u erachter komt dat u lekkage in uw huis heeft, is het belangrijk dat u direct actie onderneemt. U kunt het beste contact opnemen met een loodgieter, zodat er snel een afspraak gemaakt kan worden. Veel loodgieters werken met een spoedservice en kunnen nog dezelfde dag een monteur naar uw huis toesturen. Wanneer de lekkage wordt onderzocht, is het belangrijk dat het lek gedetecteerd wordt. De bron van de lekkage dient zo spoedig mogelijk aangepakt te worden. Wanneer dit is gelukt kan de lekkage per direct verholpen worden en is de kans groot dat de schade aan uw huis beperkt is gebleven.

Manieren voor lekdetectie

Het grootste voordeel van lekdetectie, is het feit dat je met moderne apparatuur geen muren hoeft open te breken. Vroeger moest er nog weleens gesloopt worden om bij de bron van een lekkage te komen, maar dat is nu verleden tijd. Met hightech thermo grafische infraroodcamera’s of ultrasoon detectie wordt de bron van uw lekkage binnen no time gevonden. En uw muren blijven hierbij gespaard. In veel gevallen valt een lekkage trouwens onder de dekking van uw verzekering! Dus twijfel niet langer en schakel een loodgieter in om uw lekkage zo snel mogelijk de baas te zijn.

Laat een reactie achter