De een vindt het heerlijk, de ander vindt het niks: de wintermaanden. Tijdens de winter worden de dagen korten, dalen de temperaturen en zitten we een groot deel van de dag binnen. Om er zeker van te zijn dat u tijdens de winter gebruik kunt blijven maken van uw verwarming, de warme douche en uw overige sanitaire voorzieningen, is het essentieel om u op de winter voor te bereiden. Niet iedereen weet welke zaken er geregeld moeten zijn voor u aan de wintermaanden begint. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van de buitenkranen! Het komt nog steeds zeer geregeld voor dat onze loodgieter een geknapte leiding moet vervangen, als gevolg van het niet afsluiten van de buitenkraan in de winter.

Voorkom storingen in uw cv-ketel

Naast het afsluiten van de buitenkraan is het eveneens erg belangrijk om uw cv-ketel te onderhouden voor de winter aanbreekt. Onderdelen van uw cv-ketel kunnen versleten of beschadigd zijn geraakt, met alle gevolgen van dien. Wanneer u de cv-ketel in de winter wilt gaan gebruiken kan het plotseling voorkomen dat deze niet meer werkt als gevolg van de kapotte onderdelen. Door de cv-ketel voorafgaand aan de wintermaanden door onze loodgieter te laten onderhouden voorkomt u een dergelijke situatie. Wij lopen de cv-ketel na op beschadigde of versleten onderdelen en zullen deze waar nodig direct voor u vervangen.

Verstoppingen in de winter voorkomen

Ook kunnen we de afvoer onder uw sanitaire voorzieningen in huis preventief voor u doorspuiten. Het doorspuiten van de afvoer voorkomt dat u te maken krijgt met verstoppingen. Zeker in de herfstmaanden is uw afvoer gevoelig voor verstoppingen, door de bladeren die bij uw afvoer naar binnen stromen. Eenmaal op de bodem van de afvoer vormen deze bladeren het begin van een verstopping.

 

 

Laat een reactie achter