FAQ Loodgieter Gent

Bij een verstopping is het raadzaam om het opgehoopte restafval in de afvoer zo snel mogelijk te verwijderen. Het restafval zorgt er namelijk voor, dat het afvoerwater niet goed naar de centrale riolering loopt. Het verwijderen van restafval doet u door een trekveer te gebruiken, door wat soda in de afvoer te strooien, enzovoorts. Lijkt dit niet voldoende te helpen? Kies in dat geval voor de hulp van de loodgieter uit Gent. Onze loodgieters beschikken over professionele apparatuur, om het restafval voor u te verwijderen. Om de kans op een verstopping te verkleinen is het raadzaam de afvoer periodiek te doorspuiten.

In het geval van een lekkage is het belangrijk deze zo snel mogelijk te laten stoppen. Dit doet u door het water op te vangen, de leiding af te sluiten of een vochtige doek om de leiding heen te binden. Bij een lekkage die zich achter een wand bevindt, is het oplossen hiervan veel lastiger. Schakel voor het oplossen van een lekkage een loodgieter in. Deze kan de bron van de lekkage opsporen en direct voor een oplossing zorgen. Op deze manier voorkomt u dat de schade aan bijvoorbeeld een wand of plafond verergerd wordt.

In de basis zit er weinig verschil tussen een installatiebedrijf en een loodgieter. Niet iedere loodgieter is echter ook een installateur. Een installateur houdt zich vaak bezig met het aansluiten van cv-ketels, sanitaire voorzieningen, enzovoorts. Daar waar een loodgieter naast het aansluiten van sanitair ook zorgdraagt voor het oplossen van een lekkage of verstopte afvoer in huis. Door voor een installatiebedrijf of loodgieter te kiezen, voorkomt u dat leidingen of cv-ketels op verkeerde wijze worden aangesloten. Iets wat nare gevolgen kan hebben.

Een brandlucht rond de cv-ketel kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijk is de brandlucht veroorzaakt door opgehoopt stof op de cv-ketel, wat tijdens het gebruik hiervan verbrand is. Het kan verstandig zijn om de cv-ketel schoon te laten maken door een loodgieter. De loodgieter loopt de onderdelen van de cv-ketel hierbij direct na op eventuele slijtage. Waar nodig kunnen deze onderdelen vervangen worden, om erger te voorkomen. Een brandlucht kan ook een andere oorzaak hebben. Vaak vindt een loodgieter de oorzaak tijdens het onderhoud aan de cv-ketel. Zelf een cv-ketel onderhouden is over het algemeen erg lastig.

De spoedservice van onze loodgieter in Gent staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar om ondersteuning te bieden. Schakel de spoedservice van ons loodgietersbedrijf in, wanneer een klus niet tot een volgende ochtend kan wachten. Denk hierbij aan een lekkage, met een ernstige waterschade tot gevolg. Ook bij een verstopte afvoer kan de hulp van een loodgieter wenselijk zijn. Mogelijk kunt u geen gebruik meer maken van de sanitaire voorzieningen binnen uw woning. Onze spoedservice komt zo snel mogelijk naar u toe om naar de oorzaak van het probleem te zoeken en deze direct voor u te verhelpen.

Waarom kiest u ons?

Vakkundig onderhoud

Bij ons kunt u terecht voor onderhoud aan bijvoorbeeld uw CV Ketel of leidingwerk.

Lekkages snel verholpen

Heeft u last van een lekkage? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij komen direct langs!

Deskundige loodgieter

Wij hebben alleen gecertificeerde loodgieters met jarenlange ervaring in dienst.

Bel ons nu!