Voorkom een ernstige waterschade aan de kastjes rondom een kraan, door een lekkende kraan in een vroeg stadium aan te pakken. Een lekkage aan de kraan kan verschillende oorzaken hebben, wat het niet altijd even gemakkelijk maakt om voor een oplossing te zorgen. Wanneer het u niet lukt om de lekkage aan de kraan op te lossen, dan kan onze loodgieter in Gent hulp bieden. Bij een serieuze lekkage kunt u onze spoedservice inschakelen. Zo wordt u vaak dezelfde dag nog geholpen!

Oorzaken van een lekkende kraan

Een lekkende kraan in huis kan verschillende oorzaken hebben. Een van de meest voorkomende oorzaken is een gescheurd rubberen ringetje in de kraan. U ziet dit ringetje niet aan de buitenkant van de kraan. Haal de kraan los, om te zien of het ringetje inderdaad een scheurtje bevat. Het scheurtje maakt dat de verschillende onderdelen van de kraan niet langer goed op elkaar aansluiten, waarmee het water kan ontsnappen.

Naast een gescheurd ringetje in de kraan kan ook een probleem bij de sifon onder de kraan de oorzaak van de lekkage vormen. Mogelijk is de sifon niet goed aangesloten, of beginnen de verschillende aansluitingen hiervan los te zitten. Een derde optie is een lekkende leiding, veroorzaakt door het verkeerd aansluiten van de kraan op de waterleiding. Als er speling ontstaat tussen de kraan en de waterleiding, kan het vocht relatief eenvoudig uit de leidingen sijpelen.

Stappen om een lekkende kraan op te lossen

Probeer bij een lekkende kraan altijd zelf naar de oorzaak hiervan te zoeken. Het vervangen van een rubberen ringetje in de kraan is bijvoorbeeld relatief eenvoudig, wat de hulp van een loodgieter overbodig maakt. Een rubberen ringetje is vaak de oorzaak van een lekkage aan de kraan aan het deel boven uw aanrecht. Lekt de kraan onder het aanrecht? In dat geval is het verstandig om te beginnen bij het opnieuw bevestigen van de sifon.

Sifon of waterleidingen opnieuw aansluiten

Sluit de watervoorziening af, wanneer u aan de slag gaat met de leidingen waarop de kraan is aangesloten. Het voorkomt dat de lekkage verergerd wordt bij het oplossen hiervan! Zelf een kraan aansluiten op de waterleiding kan lastig zijn, wanneer u hier niet het juiste gereedschap voor heeft. Laat u bijstaan door een loodgieter om nieuwe lekkages rond de waterleiding te voorkomen. Bij het vervangen van de sifon is het uitschakelen van de watervoorziening niet noodzakelijk. Ook hoeft u hier geen loodgieter voor in te schakelen. Wel doet u er verstandig aan een emmer onder de sifon te plaatsen als u deze losschroeft. De sifon is vaak gevuld met water.

Hulp van een loodgieter inschakelen

Lukt het niet om de lekkende kraan zelf te verhelpen? Schakel in dat geval hulp van onze loodgieter in Gent in. Zoals u eerder las, kunt u rekenen op onze spoedservice bij een serieuze lekkage. Probeer het vocht tot de komst van de loodgieter altijd zo goed mogelijk op te vangen met een emmer of vochtige doek. Het voorkomt dat het vocht in de houten kastjes rondom de kraan kan trekken.