Douche verstopping in Gent oplossen

Een douche verstopping is vervelend, omdat dit ervoor kan zorgen dat het water niet meer uit de douchecabine loopt. Gelukkig kunt u de eerste tekenen van een verstopping in het doucheputje eenvoudig herkennen. Heeft u toch last van een douche verstopping en bent u op zoek naar een kundige loodgieter die uw douche verstopping in Gent kan oplossen? Dan bent u hier aan het juiste adres.

Verstopping in het doucheputje voorkomen

Een verstopping in de douche herkent u aan water dat minder snel wegloopt, borrelende geluiden uit de afvoer en/of een muffe geur. Om verstoppingen in de afvoer van uw douche te voorkomen kunt u voorzorgsmaatregelen treffen. Verstoppingen in de afvoer van het doucheputje worden meestal veroorzaakt door losse haren, maar zeepresten en kalk kunnen ook voor verstoppingen in de afvoer zorgen. U kunt drie dingen doen om verstoppingen te voorkomen:

  • Haal na iedere douche direct losse haren uit het putje;
  • Spoel heet water door het doucheputje na het douchen;
  • Plaats een rooster over het doucheputje, onder het klepje.

Door haren direct te verwijderen kunnen ze geen verstopping veroorzaken. Het hete water lost zeepresten makkelijker op en het rooster over het doucheputje zorgt ervoor dat vuil niet in de afvoerpijp terecht komt.

Douche verstopping in Gent oplossen

Douche putje ontstoppingVerstoppingen kunt u in het doucheputje verhelpen op 5 manieren. U kunt allereerst proberen om de verstopping met de hand te verhelpen. U kunt er ook voor kiezen om een plopper te gebruiken om het vuil los te maken. Gebruik, als dit onvoldoende effect heeft, een ontstoppingsveer of probeer een mengsel van huis-tuin-en-keukenmiddelen uit. Voor ontstoppingen in de douche kunt u een mengsel maken van baking soda, schoonmaakazijn en heet water. Laat dit een halve dag inwerken en spoel na met een liter heet water.

Werken al deze manieren niet? Schakel dan een loodgieter in. Onze vakmannen verhelpen de verstopping op een effectieve manier en geven u bovendien waardevol advies om verstoppingen in de toekomst te voorkomen. Neem nu contact op en maak een afspraak om de douche verstopping in uw huis snel en zorgeloos te verhelpen.

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

Scherp geprijsd
Allround loodgieters
Ervaren vakmannen
24/24 bereikbaar

Neem contact op

Wilt u direct hulp van een loodgieter in Gent of omliggende plaatsen? Bel Loodgieterij De Smet! U kunt bij ons terecht voor diverse klussen, ook bij spoed.

Call Now Button