Cv-ketel storingen en defecten voorkomen

Cv-ketel storing voorkomen
Blogs

Een cv-ketel storing is vervelend. Het legt namelijk je hele huishouden lam. Dat komt natuurlijk ook doordat de ketel het hart van je installatie vormt. Het is de manier waarop je aan warm water kan komen om te wassen en te douchen. Het is ook de manier waarop je zorgt dat het lekker warm in huis wordt. Het is dus belangrijk dat de ketel het altijd doet. Natuurlijk kan er altijd iets kapotgaan, maar dat neemt niet weg dat je zelf ook veel kan doen om een cv-ketel storing te voorkomen.

Goede installatie laten verzorgen

Een cv-ketel storing kan door allerlei redenen optreden. Daarom moet je zorgen dat vanaf het eerste moment alles goed verzorgd is. Denk bijvoorbeeld aan goede installatie. Als alles goed in elkaar is gezet, dan is de kans op problemen direct ook een flink stuk kleiner. Door een vakman aan de slag te laten gaan, kan je er zeker van zijn dat de ketel zelf, maar ook de leidingen en de schoorsteen allemaal goed geïnstalleerd worden. Daardoor zal er minder snel iets defect gaan.

Periodiek laten controleren

Wil je ook op de lange termijn een cv-ketel storing door defecten voorkomen? Zorg dan dat de hele installatie in goede staat wordt gehouden. Dat hoeft niet lastig te zijn. Daarvoor kan je dan gewoon onderhoud laten doen. Een goede cv-monteur kan dit jaarlijks voor je doen. Omdat je de ketel letterlijk op dagelijkse basis gebruikt, vaak meerdere uren per dag, is het wel belangrijk om deze regelmatig te laten controleren. Zo kan je er veel langer plezier van hebben. Dit is ook nog eens een flink stuk veiliger.

Dingen die je zelf kan doen

Er zijn ook dingen die je zelf kan doen om een cv-ketel storing te voorkomen. Er zijn namelijk ook kleine problemen die de ketel al in storing kunnen laten vallen. Denk bijvoorbeeld aan lucht in de installatie. Door regelmatig zelf te ontluchten kan je daar al iets aan doen. Let er dan wel ook op dat je goed moet bijvullen. Staat de installatie goed op druk? Dan is de kans op problemen direct een stuk kleiner.

Waarom kiest u voor ons?

Scherp geprijsd
Allround loodgieters
Ervaren vakmannen
24/24 bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button