Cv-ketel storing in Gent oplossen

Een cv-ketel storing is erg vervelend. Gelukkig kan er iets aangedaan worden! Bij een cv-ketel storing in Gent wordt er zo snel mogelijk hulp aangeboden. Daarnaast kunt u zelf ook nog dingen doen om het probleem op te lossen. Lees verder voor de checklist in het geval van een cv-ketel storing.

Storingscodes

Er zijn een paar storingscodes die iets betekenen. Als u storingscode 4,7,9 of 6a ziet heeft u bijvoorbeeld geen warm water of slaat de verwarming niet aan. Elk cv-ketel merk hanteer hun eigen storingscodes en hebben ook zo ieder een eigen betekenis en oplossing. Wat de verschillende storingscodes betekenen kunt u in de gebruiksaanwijzing van uw ketel vinden. De mogelijke oplossingen hiervoor ook! Het is normaal als u hier niet gelijk zelf uitkomt. Bij een cv-ketel storing in Gent heeft u hier gelijk de perfect hulp voor. De loodgieter in Gent helpt u graag verder!

Stappenplan storing cv-ketel

Heeft u geen warm water mee of slaat de verwarming niet aan? In dit geval is een checklist waar u eerst zelf doorheen kan gaan! Heeft u nog een cv-ketel zonder waakvlam? Noteer dan eerst de storingscode die u ziet. Zo weet de verwarmingsmonteur aan de hand van de storingscode wat er aan de hand is, mocht u het eerst niet zelf kunnen oplossen.

  1. Check eerst of de stekker van de cv-ketel goed in het stopcontact zit. Is dit niet het geval? Steek de stekker er dan in.
  2. Brandt de waakvlam wel? Is dit niet het geval, ontsteek deze dan zelf met de ontstekingsknop op uw cv-ketel.
  3. Als de temperatuur op de thermostaat lager ingesteld is dan de omgevingstemperatuur, slaat de verwarming niet aan. Let dus op de temperatuur van de thermostaat.
  4. Kijk goed op de hoofd gas- en/of toestelkraan wel voldoende openstaan. Draai tegen open en reset de ketel als dit niet het geval is.
  5. Zijn alle zekeringen-stoppen nog wel heel? Zijn ze kapot, herstel ze dan en reset de cv-ketel. Controleer voor de zekerheid of er niet ergens een lekkage is of dat een andere kraan nog openstaat.
  6. Let goed op de waterdruk! Is deze wel hoog genoeg? De waterdruk hoort tussen de 1,4 en 2,0 bar te zitten. Controleer hiervoor het waterdrukmeter. Als de wijzer in het rood staat, vul de cv-ketel dan bij als de druk te laag is.
  7. Borrelende geluiden in de radiatoren duiden op luchtbellen. Ontlucht de radiatoren met gebruik van het bijbehorende sleuteltje!

Heeft u na dit stappenplan nog geen idee wat het probleem is of wat het kan zijn? Schroom niet en neem contact op met de loodgieter in Gent. Ze staan klaar om u verder te helpen en uw vragen te beantwoorden.

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

Scherp geprijsd
Allround loodgieters
Ervaren vakmannen
24/24 bereikbaar

Neem contact op

Wilt u direct hulp van een loodgieter in Gent of omliggende plaatsen? Bel Loodgieterij De Smet! U kunt bij ons terecht voor diverse klussen, ook bij spoed.

Call Now Button