Cv-ketel reparatie in Gent

Na een langere tijd kan het zijn dat u problemen krijgt met uw cv-ketel. In dit geval moet er vaak een onderdeel gerepareerd of vervangen worden. Het is een ingewikkelde klus om een cv-ketel te repareren, onderhouden of verplaatsen. Er komt veel vakkennis bij kijken. Cv-ketel reparatie in Gent is dan ook hetgeen wat u het beste verder helpt! Door de professionele loodgieter met jarenlange ervaring in Gent bent u verzekerd van een goede en veilige afwerking van uw cv-ketel.

Gemiddelde kosten cv-ketel reparatie

De kosten die in rekening worden gebracht hangen af van verschillende factoren. De omvang van het project, het uurloon van de loodgieter en eventuele speciale wensen spelen allemaal een rol bij het bepalen van de prijs.

Het is handig om te onthouden dat een reparatie van een cv-ketel die ouder is dan 10 tot 15 jaar niet veel zin meer heeft. In dat geval kunt u beter overwegen om de cv-ketel helemaal te laten vervangen om zo ook onnodige kosten te besparen. Een nieuwe cv-ketel is in dat geval voordeliger dan meerdere reparatie die later nog kunnen volgen.

De onderdelen die het vaakst gerepareerd moeten worden

Als uw cv-ketel gerepareerd moet worden ligt het meestal aan één van de volgende onderdelen:

  • De elektronische ontsteking

Tegenwoordig hebben cv-ketels een elektronische ontsteking, in plaats van de oude waakvlam van vroeger. Elektronische ontsteking zorgt ervoor dat uw cv-ketel aangaat.

  • De branderautomaat

Dit is het brein van uw cv-ketel en regelt alle elektronische processen die plaatsvinden. Uw cv-ketel kan de warmtevraag niet regelen zonder dit onderdeel.

  • Sensoren

De sensoren meten de luchtkwaliteit van uw cv-ketel. Wijkt dit af? De sensoren schakelen dan de ventilator uit en dan stopt uw cv-ketel ermee.

  • Brander

De brander verbrandt de brandstof en zorgt ervoor dat het water in uw cv-installatie opwarmt.

  • De pomp

De circulatiepomp zorgt ervoor dat het warme water in uw buizen en radiatoren stelsel wordt rondgepompt.

  • Warmtewisselaar

De warmtewisselaar wordt ervoor dat de verbranding van gas effectief wordt omgezet in warm water. Als deze niet werkt, stroomt er alleen koud water uit uw cv-ketel.

Bel nu onze loodgieter

Waarom kiest u voor ons?

Scherp geprijsd
Allround loodgieters
Ervaren vakmannen
24/24 bereikbaar

Neem contact op

Wilt u direct hulp van een loodgieter in Gent of omliggende plaatsen? Bel Loodgieterij De Smet! U kunt bij ons terecht voor diverse klussen, ook bij spoed.

Call Now Button