Voor het laten afsluiten van een buitenkraan kunt u de hulp van de loodgieter in Gent wellicht goed gebruiken. Het afsluiten van een buitenkraan kan een lastig klusje zijn als de afsluiter van de buitenkraan zich in de kruipruimte van uw woning bevindt. Zeker wanneer u rugklachten heeft zult u niet snel in deze kruipruimte komen. De loodgieter in Gent beschikt over een ruime ervaring in het afsluiten van een buitenkraan, waardoor de kans op het knappen van de leidingen minimaal wordt. 

Tip: overweeg ook eens om uw leidingen te voorzien van een speciale isolatielaag. De isolatielaag verkleint de kans op het knappen van de leidingen in een vorstperiode tijdens de wintermaanden.

 

Hulp van de loodgieter in Gent bij het afsluiten van leidingen

Om de buitenkraan van het leidingnetwerk af te kunnen sluiten zal een loodgieter de afsluiter in uw kruipruimte of onder de gootsteen omdraaien. Soms is deze afsluiter een klein kraantje, in andere gevallen een simpele bout die met een speciaal sleuteltje omgedraaid kan worden. Het is belangrijk om de buitenkraan nog enige tijd open te laten staan na het omdraaien van de afsluiter. Zo bent u ervan verzekerd dat er geen water meer in de leiding staat.

In de lente kunt u de loodgieter in Gent opnieuw inschakelen om de afsluiter opnieuw om te draaien. U kunt de buitenkraan vanaf dat moment direct weer gebruiken!

 

De buitenkraan in de winter gebruiken

Wanneer u de buitenkraan ook in de wintermaanden wilt kunnen blijven gebruiken, is het afsluiten van de buitenkraan door de loodgieter in Gent af te raden. In dit geval zal het water niet snel bevriezen, doordat het water niet stilstaat. Door een isolatielaag om de leidingen aan te laten brengen kunt u de kans op het knappen van de leidingen verder verkleinen.

Laat een reactie achter