Wist u dat een hoge luchtvochtigheid erg slecht is voor uw gezondheid? Naast een muffe en onaangename lucht kunt u last krijgen van uw gezondheid door bijvoorbeeld schimmelvorming. Tevens kunnen door vocht in de muren giftige gassen vrijkomen. In dit artikel bespreken we hoe u vocht kunt bestrijden om gezondheidsproblemen te voorkomen.

Welke gezondheidsrisico’s zijn er bij te veel vocht in huis?

Door een te hoge luchtvochtigheid in de woning kan er schimmelvorming ontstaat. Vaak zie je het aan de muren en op het plafond. Wanneer er veel vocht is dan ontstaan er witte schimmelplekken. De sporen van deze schimmels komen in de lucht en u ademt ze in. Het is een risico voor uw gezondheid. Vocht bestrijden is dan ook noodzakelijk.

Wat kunt u doen om vocht te bestrijden?

De belangrijkste actie die u moet ondernemen is het vocht bestrijden. De grote vraag is natuurlijk hoe u dit kunt doen. Het kan beginnen met een paar eenvoudige handelingen. Een goede ventilatie is de eerste stap om de vochtproblemen terug te dringen. Start met het dagelijks openen van de ramen om het huis te luchten. Daarnaast kunt u de afzuiging in de keuken controleren. Voert deze voldoende vochtige lucht af? Kijk ook naar de afzuiging in de badkamer.

Ventilatie is belangrijk. Het is daarom ook belangrijk om te kijken of de isolatie voldoende is. Schimmels op de muren kunnen ook ontstaan wanneer er geen goede isolatie is en er vocht door de muren of de vloer naar binnen komt.

Uiteraard kan een lekkage ook voor vochtproblemen zorgen. Het kan gaan om een lekkage van een leiding in huis, maar ook in het huis van de buren. Bij een lekkage aan een leiding is het goed om een loodgieter in te schakelen. Deze kan het vaak snel en vakkundig verhelpen, voordat het erger wordt.

Laat een reactie achter