Door het toepassen van enkele maatregelen kan u heel wat energie besparen bij het verwarmen van uw woning. Door een besparing van energie op dit gebied te realiseren houdt u maandelijkse flink wat euro’s over die niet aan de energieleverancier betaald hoeven te worden. Minder energie verbruiken voor de verwarming is helemaal niet zo moeilijk. De loodgieter kan u van meerdere tips voorzien waarmee deze doelstelling te verwezenlijken is. In deze blogtekst vindt u drie voorbeelden.

Isoleren voor energiebesparing

Volgens de loodgieter is het besparen van energie bij het verwarmen van uw woning eigenlijk heel simpel. Zo is het bijvoorbeeld makkelijk te begrijpen dat wanneer minder warmte de woning verlaat de woning u met minder energie de ruimte kan verwarmen. Een woning beter isoleren kan op meerdere manieren. Voorbeelden zijn dakisolatie, spouwmuurisolatie en dubbel glas. Al deze manieren van isoleren zijn slimme investering die u snel weer kunt terugverdienen met de besparing die u hiermee realiseert.

Ketel met voldoende capaciteit

Iets waar veel mensen niet aan denken wanneer zij een besparing willen realiseren is de capaciteit van de CV ketel. Het klinkt misschien gek maar een grotere ketel met veel capaciteit kan uw woning met minder energie verwarmen. Dit komt omdat deze verwarmingsketel geen vol vermogen hoeft te leveren om de woning tot de gewenste temperatuur te verwarmen. Een ketel die echter te weinig capaciteit heeft moet altijd vol vermogen leveren en verbruikt daardoor meer energie.

Verwarmingsbuizen isoleren

De eerste twee tips van de loodgieter die u adviseren om beter te isoleren en een ketel met voldoende capaciteit te kopen kunnen ook gecombineerd worden. De laatste tip die de loodgieter geeft om te besparen op energie bij het verwarmen van uw woning is namelijk het isoleren van verwarmingsbuizen. Dit zijn de buizen die het warme water van de CV ketel naar de radiatoren transporteren. Door deze van isolatiemateriaal te voorzien gaat er tijdens het transport minder warmte verloren waardoor de radiatoren warmer zullen zijn.

Laat een reactie achter