Bespaar op uw energierekening met een nieuwe cv-ketel

Energiekosten besparen
Blogs

Het is belangrijk om voorzichtig om te gaan met energie. Het is echter ook belangrijk om er gewoon lekker warm bij te zitten. Energiekosten besparen met een nieuwe cv-ketel is dan dus de weg om te bewandelen. Door simpelweg de installatie te moderniseren is het goed mogelijk om veel minder energie te verbruiken en dus ook geld hierop te besparen. Op deze plek bespreken we hoe dat kan.

De nieuwe technologie benutten

Het is natuurlijk ook voor de ketel zo dat er steeds meer nieuwe innovaties worden gedaan. Energiekosten besparen met een nieuwe cv-ketel kan dus al alleen door de moderne manier van werken. Het rendement wordt bijvoorbeeld nog altijd alleen maar hoger. Het rendement van de ketels van tegenwoordig loopt al richting honderd procent of zelfs daarboven. Er is dus honderden euro’s aan energie te besparen op deze manier. Wie dit afzet tegen de nieuwprijs van de ketel, ontdekt dat deze zichzelf wel heel gemakkelijk kan terugverdienen.

De juiste plek kiezen

Wanneer voor een nieuwe cv-ketel gekozen wordt, dan is ook de installatie te verbeteren. Denk bijvoorbeeld eens na over de plek waar de ketel hangt. Is die wel zo gunstig gekozen toen de woning gebouwd werd? Door deze centraal te hangen, is er minder verplaatsing van warm water nodig. Zo wordt energiekosten besparen met een nieuwe cv-ketel alleen maar nog gemakkelijker gemaakt. De ketel hoeft immers minder hard te werken om de resultaten te bereiken die gewenst zijn.

De juiste wijze van afstellen

Het fijne aan een nieuwe cv-ketel is dat de mogelijkheden veel uitgebreider zijn. Zo kan je dus ook verwarmen precies op de manier die in jouw huishouden gevraagd wordt. Het is fijn om de ketel bijvoorbeeld handmatig in te kunnen stellen. Je gaat dus niet voor de automatische instellingen die vanuit de fabriek worden meegegeven. Het kan wel slim zijn om dit een ervaren loodgieter over te laten. Die kan bijvoorbeeld zorgen dat het aantal toeren van de pomp wat omlaag wordt gebracht. Dat is belangrijk, want op die manier kan je er zeker van zijn dat er minder energie wordt gebruikt voor het verwarmen.

Waarom kiest u voor ons?

Scherp geprijsd
Allround loodgieters
Ervaren vakmannen
24/24 bereikbaar

Lees ook eens:

Call Now Button